עמי ויסברג - לוגו

התמדה, נחישות ומה שבינהם

התמדה, נחישות ומה שבינהם

זוכרים את התעודות שלנו לפני הרבה שנים בביה"ס? אלו שהיה חשוב למורים לציין כי ה"תלמיד מתמיד בלימודים" ?
מדוע אנחנו מתמידים, מה החשיבות בהתמדה...מעניין.

מה ההבדל בין ההתמדה לנחישות?, מה באמת מניע אותנו קדימה לאתגרי החיים בכלל וכאלה שאנחנו בוחרים כל פעם מחדש בפרט.
ההתמדה מאפשרת לנו בעיקר דבר אחד- לשרוד ולשרוד זה חשוב, באמת. 

אדם ההולך כל יום לעבודתו, הוא מתמיד. ההתמדה תוביל לתלוש משכורת בסוף החודש ואין להקל ראש בכך. 

הגברת החוזרת הביתה מן העבודה אל ילדיה ומשפחתה היא מתמידה באמת, היא מקיימת את חובתה (גם אם זה בא מאהבה) כאימא ובת זוג. וזוגיות...כמה פעמים פגשתם בני זוג שהם "מתמידים" ?
אז מה ההבדל באמת בין המתמידים לנחושים. בחרתי לבחון זאת דרך עולם מאוד מוכר ואהוב על רובנו (גם אם רק כצופים), הספורט. האם ספורטאי מגיע להישגים כי הוא מתמיד באימוניו? 

קחו לדוגמה את הכדורגלן הטוב בעולם כיום, ליאו מסי. במשך 13 שנים (16 סה"כ מאז עלה לבוגרים בגיל 17) אנחנו נדהמים כל פעם מחדש מביצועיו והישגיו של הבחור הקטן והצנום הזה. מה יש לו שם??? – יש בו נחישות! הוא כל פעם רוצה לכבוש, כל הזמן רוצה לנצח, הוא כובש שלושה שערים במשחק ומחפש את הרביעי. אם היה מתמיד, היה מתאמן כל השבוע ומקווה "רק להיות בהרכב".
כאלה הרוצים רק לעלות בהרכב יש אלפים, אלה הנחושים כל משחק לעמוד בעוד הישג אישי וקבוצתי, לכבוש עוד פסגה, לשפר עוד קצת את התוצאה, יש הרבה פחות והם הנחושים.

הנחוש מוכן לעבור את כל הדרך אל היעד שהציב לעצמו. בכל פעם שהגיע ליעד, יציג יעד חדש, גם אם מדובר בחצי שנייה אצל האצנים. יש מכנה אחד משותף לכל הנחושים (שרובם למרבה הפלא גם מצליחנים) הם מוכנים לטעות. הן יודעים כי כל טעות היא עוד צעד להצלחה. לברון ג'ימס, הכדורסלן הטוב בעולם כיום, זורק המון קליעות ומחטיא אותן. היות והוא נחוש לקלוע, הוא עושה זאת כל-כך הרבה פעמים למרות שכבר נחשל אלפי פעמים, כך הפך לטוב מכולם.

ההתמדה מאפשרת לנו לשרוד. לשרוד בלימודים, לשרוד בזוגיות, לשרוד במשפחתיות, לשרוד במקום העבודה ולשרוד כבעלי עסק קטן כגדול. הנחישות, רק הנחישות היא שמובילה לצמיחה. צמיחה אישית, צמיחה משפחתית, צמיחה עסקית.

המתמיד בא לעבודה, הנחוש מחפש לעשות אותה בכל יום יותר טוב מאתמול.
המתמידה תבוא לעבודה ותתמסר למשרה. הנחושה תביט על המשרה שאותה לא עשתה מעולם ותפעל להשיג אותה.
המתמידים בזוגיות יפגשו כל ערב בחדר השינה לאחר יום עבודה קשה. הנחושים לשמר את הזוגיות, יעשו עוד משהו...לא סוטים שכמוכם! לא מה שחשבתם, הם יבררו לשלומו של בן הזוג או בת הזוג ויפרגנו אחד לשני או יצאו לבלות מידי פעם למרות שזה לא קל. אה,גם את מה שחשבתם אפשר...
המתמידה עושה דיאטה, הנחושה יורדת במשקל.

בעל עסק מתמיד יפתח כל יום את החנות או את העסק, ימתין לקונים במבט של ציפייה, וילך לביתו עם מה שמכר באותו יום, שמח, אך מתמיד. הנחוש יחפש לחדש, ישקיע במוצרים/שירותים חדשים, ישווק, יפרסם, לא יחשוב (רק) על השקל שהשקיע היום אלא על התגמול להשקעה מחרתיים, הוא ייזום להגדיל את הכנסות העסק ולאפשר לו לצמוח.
ולא ניתן לסיים את הדברים ללא מילה על ההבדל הדק בין נחישות לעקשנות. ההבדל הוא מאוד פשוט – נחושים מוכנים לקבל עזרה, הם פתוחים לעוד דעה של האחר ולעוד יד מסייעת, כי זה מקדם אותם אל היעד שהציבו. העקשנים לא.

ואיפה תופסת אתכם ההתמדה והיכן אתם נחושים?


שתפו את המאמר באמצעות:

אני ניצחתי
06 Jun, 2021
הניצחונות הגדולים שלנו באמת הם הרגעים שבהם ניצחנו את עצמנו. ניצחנו את חוסר האמונה בעצמנו לעשות דברים ולהצליח בחיים. כמה פעמים אמרתם לעצמכם "אני לא אצליח בחיים", "זה גדול עליי", "אין סיכוי שאמצע זוגיות
עדיף לשכפל הצלחות מאשר לתחקר כישלונות
06 Jun, 2021
אנחנו מצוינים בתחקור הכישלונות והתקלות שלנו ככלי לשיפור. האם זו הדרך היחידה בכדי להתקדם בחיים? לא! אני מאמין כי התבוננות על פעולות שהצליחו לנו בעבר ושכפולן היא מנוף עצום לצמיחה
מדוע אנו דחיינים
06 Jun, 2021
היום אני מתקשרת, טוב לא, מחר! , אני יודע שאני צריך לעשות שינוי, מחר מתחיל. עזוב, אם יקרה ככה וככה אז אני עושה את זה - כולנו דחיינים, כל אחת ואחד דוחה משהו. בואו נבדוק מהי דחיינות ומה עושים איתה
הצג מאמרים נוספים
Share by: